W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » > Żywność bezglutenowa » Koncentrat mąki wieloziarnistej 500g. Produkt bezglutenowy.


        

Koncentrat mąki wieloziarnistej 500g. Produkt bezglutenowy.

Dostępny

 

Producent: BEZGLUTEN
CENA ::
7,90 zł

do koszyka:
  szt.  

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, len (12%), glukoza, płatki gryczane (4%), zarodki kukurydziane (2%), substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1613 kJ / 380 kcal

- tłuszcz:  5,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,6 g

- węglowodany:  77 g

w tym cukry: 6 g

- białko: 3 g

- sól: 0,12 g

Sposób przygotowania:

Produkt do samodzielnego przygotowania.

•  500 g Koncentrat mąki wieloziarnistej. Produkt bezglutenowy

•  0,5 łyżeczki soli (5 g )

•  0,5 łyżeczki cukru (8 g)

•  7 g drożdży w proszku

•  500 ml ciepłej wody

•  3 łyżki oleju (20 g)

Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoją objętość, należy posmarować  wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąć go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

 

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

OTFlMzg1N