W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » > GRUZIŃSKIE SMAKI » Konfitura z orzecha włoskiego 370g


        

Konfitura z orzecha włoskiego 370g

Orzech włoski w słodkiej zalewie

Dostępny

 

CENA ::
16,90 zł

do koszyka:
  szt.  

KONFITURA Z ORZECHA WŁOSKIEGO - 350 g

Właściwszym określeniem byłoby orzechy włoskie w słodkiej zalewie. 

Sposób ich przyrzadzenia jest recepturą przekazywaną od pokoleń. Produkt ten poprzez dużą koncentrację węglowodanów zachowywał energię na okres zimowy.

Stosuje się ją jako dodatek do herbaty oraz jako deser. Konfiturę z orzecha włoskiego (w Gruzji okresla się mianem orzecha greckiego) możemy spotkać także w Grecji i na Bałkanach. Orzech włoski zachowany jest w całości. Zanim wytworzy się twarda skorupa orzech jest zrywany i poddawany obróbce, dzięki czemu możemy spożywać go w całości w postaci konfitur.

Dzięki specjalnej technologii możemy spożywać owoce dojrzewające w słońcu Kaukazu w Polsce.

Skład: orzech włoski, cukier, regulator kwasowości - kwasek cytrynowy, cynamon i kardamon

Wartość energetyczna 100 g produktu: 215 kcal

Wartość spożywcza:

węglowodany 65 g,

Białko 0 g

Tłuszcz 0g

Sód 10 mg

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od 0 do 25 stopni C

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

MDE2ZWQ