W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » > Żywność bezglutenowa » Mix C-Kuchen & Kekse- mąka do wypieku ciast 1kg. Produkt bezglutenowy


        

Mix C-Kuchen & Kekse- mąka do wypieku ciast 1kg. Produkt bezglutenowy

Dostępny

 

Producent: Schar
CENA ::
14,90 zł

do koszyka:
  szt.  


bez glutenu bez skrobi pszennej bez mleka bez jaj bez czekolady bez glutenu

Mąka wszechstronnego użytku w kuchni. Dzięki niej domowe makarony, ciastka, budyń i sosy staną się stałą pozycją w jadłospisie. BEZ LAKTOZY.

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1515 kJ/357 kcal

Tłuszcz: 0,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

Węglowodany: 84 g

w tym cukry: 0,2 g

Błonnik: 3,8 g

Białko: 1,6 g

Sól: 0,01 g

Masa netto:1 kg

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przyrządzenia:

BABKA

Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do temp. 180 st.

Składniki: 220 g mąki MIX C /przesiać/, 200 g cukru, 125 g masła lub margaryny, 4 jaja, 10 g proszku do pieczenia, 125 ml mleka.

Przygotowanie: Masło rozetrzeć, dodać połowe cukru i wyrabiać przez ok. 2 minuty na jednolita masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, mleko i dobrze wymieszać. Białka z drugą połową cukru ubić na sztywną pianę, Masę wlać do nasmaroweanej masłem i posypanek mąką tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w temperaturze180 st. Zgodne z upodobaniami przybrać kremem waniliowym, marmoladą lub świeżymi owocami. W przypadku babki czekoladowej do ciasta dodać 2 łyżki niesłodzonego kakao.

 

Waga: 1000 g

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

Njk0Z