W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » > Oleje, oliwy, octy » Olej kokosowy tłoczony na zimno 500ml


        

Olej kokosowy tłoczony na zimno 500ml

EXTRA VIRGIN

Dostępny

 

Parametr 1: VIVIO
CENA ::
25,00 zł

do koszyka:
  szt.  
Opis

NIEOCZYSZCZONY, TŁOCZONY NA ZIMNO

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia  miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 25°C przypomina ścięty tłuszcz. Posiada charakterystyczny, kokosowy zapach. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę. Dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach.

Olej kokosowy ma wiele zastosowań w kosmetyce, ale na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych, niezdrowych tłuszczów.

Olej kokosowy nie zawiera utleniaczy, dzięki czemu jest o wiele zdrowszy od popularnych olejów, stosowanych w kuchni. Olej kokosowy jest olejem nieschnącym i po otwarciu, należy go zużyć w ciągu roku.


Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.

 

Stosowanie

Środek spożywczy

- Z uwagi na stałą postać, nadaje się do smarowania pieczywa, zamiast masła lub margaryny.

- Do smażenia. W wysokich temperaturach olej kokosowy, w odróżnieniu od innych olejów nie pali się i nie jełczeje. 

- Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych.

 

W kosmetyce

Poleca się go do stosowania na zniszczone i rozdwojone końcówki włosów.

Używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy oraz ciała.

Ciało

- Może być stosowany, jako balsam na skórę całego ciała.

- Idealny do depilacji oraz po jej wykonaniu.

Włosy

- Można stosować, jako maseczkę lub serum na włosy. Olej wetrzeć w skórę głowy i we włosy, pozostawić na 30 minut, potem zmyć łagodnym szamponem.

Twarz

- Można stosować do demakijażu twarzy. Niewielką ilość oleju w postaci stałej, nanieść na wacik i oczyścić skórę twarzy i oczu. Po wykonaniu demakijażu, przetrzeć twarz chusteczką, aby usunąć nadmiar oleju.

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

ODZmMGQ0OT